Πρόσφατες Δημοσιεύσεις

Δια Ελιάς Και Αέρος – Διακρίσεις Ελλάδα και Εξωτερικό

8/2013 

Βραβείο Καινοτομίας στο Διαγωνισμό Ecotrophelia 2013 από το Σύνδεσμο Ελληνικών Βιομηχανιών Τροφίμων (ΣΕΒΤ).

Μέρος του Ευρωπαϊκού διαγωνισμού Ecotrophelia, στα πλαίσια του προγράμματος της Ε.Ε. Eco-Innovation/EcoTroFood. Βράβευση με χρηματικό έπαθλο για το προϊόν «Δια Ελιάς και Αέρος», ένα σαλάμι αέρος χωρίς κανένα χημικό πρόσθετο και χωρίς νιτρώδη, με προσθήκη επιλεγμένων προστατευτικών καλλιεργειών και πολυφαινολών ελιάς ως φυσικό αντιμικροβιακό και αντιοξειδωτικό συστατικό. Το προϊόν αναπτύχθηκε υπό το σχεδιασμό και την επίβλεψη του Δρ. Ιωάννη Γιαβάση, τους φοιτητές του Μάριο Κανδυλάκη, Ευθύμιο Τσιμτσιράκη και Σέργιο Τουχικιάν, σε συνεργασία με τον καθηγητή Δρ. Κωνσταντίνο Πετρωτό, την αλλαντοβιομηχανία ΤΣΙΑΝΑΒΑΣ ΑΒΕΕ και την εταιρεία παραγωγής πολυφαινολών Polyhealth A.E. Το προϊόν κυκλοφόρησε στην ελληνική αγορά με τον τίτλο «Δια Ελιάς και Αέρος» στις αρχές του 2014, έπειτα από την κατοχύρωση σχετικής πατέντας από τον Οργανισμό Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας.

Σχετικές πληροφορίες και ενδεικτικές δημοσιεύσεις:

11/2013
Χρυσό Βραβείο Γεύσης στο διαγωνισμό γευσιγνωσίας στην έκθεση Μeat Days 2013 (2-4 Νοεμβρίου 2013, Aθήνα)

10/2014

Αναγνώριση και συμπερίληψη του βραβευμένου προϊόντος «Δια Ελιάς & Αέρος» (σαλάμι αέρος με πολυφαινόλες ελιάς χωρίς συντηρητικά και χημικά πρόσθετα που αναπτύχθηκε στο Τμήμα Τεχνολογίας Τροφίμων του ΤΕΙ Θεσσαλίας με επιβλέποντα τον κ. Γιαβάση Ιωάννη) σε ευρωπαϊκή έκδοση-βιβλίο του ευρωπαϊκού οργανισμού Ecotrophelia με την περιγραφή των επιτυχημένων καινοτόμων και βραβευμένων τροφίμων που οδήγησαν σε βιομηχανικές εφαρμογές (European Food Innovation-Ecotrophelia Success Stories, σελ. 6/31). Διεθνής προβολή και παρουσίαση του προϊόντος στα πλαίσια της έκθεσης SIAL, Παρίσι, 19-20 Oκτωβρίου 2014 (ήταν το ένα από τα δύο μοναδικά προϊόντα από Ελλάδα).

7/2015
Συμμετοχή μετά από πρόσκληση, με το βραβευμένο από τον ΣΕΒΤ προϊόν «Δια Ελιάς & Αέρος» που αναπτύχθηκε υπό την επίβλεψη του κ. Γιαβάση, σε τιμητική εκδήλωση-συνέδριο του Ecotrophelia Εurope στην έκθεση Μilan FoodExpo 2015 (7/2015) για την προβολή και βράβευση των επιτυχημένων success stories ευρωπαϊκών καινοτόμων τροφίμων που κυκλοφόρησαν στην ευρωπαϊκή αγορά αφότου διακρίθηκαν στον ευρωπαϊκό διαγωνισμό Ecotrophelia.

res great taste 2015 psaronefri e1580289368878

Το προϊόν μας, Δια Ελιάς και Αέρος, βραβεύτηκε ως ένα από τα καλύτερα προϊόντα του 2013. Δείτε μας στη σελίδα 16 του καταλόγου εδώ:

Τα Καλύτερα Προϊόντα του 2013